Nordregio söker redovisningsekonom

Som redovisningsekonom på Nordregio ingår du i vår administrationsgrupp som består av 5 medarbetare i olika roller. Ditt huvudsakliga uppdrag omfattar arbete med löpande redovisning och avstämningar. Du kommer att arbeta nära dina kollegor och ni stöttar varandra i det dagliga arbetet. Din roll kommer bland annat innefatta:

  • Bokföring & avstämningar (löner och manuella verifikationer)
  • Utarbetande av underlag åt det externa lönekontoret
  • Betalningar
  • Momshantering

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning och minst 5 års arbetslivserfarenhet från en position där du självständigt jobbat med bokföring. Dina arbetsuppgifter är varierade och du ges goda möjlighet att självständigt lägga upp ditt arbete.

Det är inget krav, men meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet Copernicus. Vi ser gärna att dina kunskaper i Excel är på en bra nivå. Nordregios redovisning omfattar 50–100 samtidigt pågående forskningsprojekt på nordisk och europeisk nivå. Nordregios omsättning uppgår till ca 65 MSEK. Har dina tidigare redovisningskunskaper kommit från arbete i verksamhet med projektredovisning är det meriterande.

Vem är du?
Rollen ställer krav på att ditt arbete är korrekt och det därför viktigt att du är noggrann, strukturerad och analytiskt lagd. Nordregio har ca 50 anställda från 18 olika nationaliteter så det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du kommer att tillhöra ett proffsigt och engagerat gäng kollegor och du tycker precis som dem, att det är viktigt att ha kul på jobbet!

Du erbjuds
Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fyra år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst fyra år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Sverige på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss. Hos Nordregio kommer du till en öppen och inkluderande arbetsmiljö med engagerade medarbetare.

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under ansökningsperioden så vi ber dig att sända in din ansökan snarast, dock senast den 15 april. Ansökan sänds in via Emply, vi tar inte emot ansökningar via e-mejl.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av administrativ chef Niklas Lindsay, niklas.lindsay@nordregio.org, tfn +46 (0)761 60 54 74.
Facklig representant för rekryteringen: Elin Cedergren (elin.cedergren@nordregio.org)

About Nordregio

Nordregio is an international research institute for regional development and planning. We conduct solution-oriented and applied research, addressing current issues from both an academic perspective and from the viewpoint of policymakers and practitioners. Nordregio participates in European, Nordic and national research programs and carries out commissioned projects for different levels of government. We conduct case-studies in different regions, perform territorial analyses on a transnational and pan-European level, and undertake evaluations of various European and national programs. We are a team of multidisciplinary, international people and our office is situated in attractive surroundings at Skeppsholmen in the heart of Stockholm, Sweden. The institute was established in 1997 by the Nordic Council of Ministers and is built on 50 years of Nordic collaboration.

Print:

Share: