Läser du en utbildning inom kommunikation på ett universitet i något av de nordiska länderna och är på jakt efter ett spännande extrajobb? Vill du arbeta med kommunikation på ett internationellt forskningsinstitut, med frågor som regional utveckling, klimat och demografi? Då vill vi på Nordregio höra mer från dig!

Nordregio söker en student som vill jobba i vår kommunikationsavdelning med vår hemsida, sociala medier och events. Du kommer också att stötta våra kommunikationsrådgivare med uppgifter i våra forskningsprojekt samt event relaterade till dem. Du kommer även att få arbeta självständigt med uppgifter kopplade till ombyggnad av vår hemsida samt med uppgifter som del i en större kommunikativ kampanj om forskning kring den gröna omställningen.

Det är en bred roll, där du kommer att få utrymme att testa och lära dig mycket.

Vi söker dig som:

  • Är kreativ, nyfiken och nytänkande – på våra arbetssätt, digitala verktyg och på våra forskningsprojekt.
  • Kan arbeta självständigt och har lust att ta ansvar. Du kommer stötta dina kollegor och även få bidra med din kunskap.

Vi ser gärna att du:

  • Kan hantera hemsidor och sociala medier.
  • Är intresserad av event och/eller projektledning.
  • Har erfarenhet av att arbeta i WordPress, Office, Adobe CC och videoverktyg.

Generellt
Nordregio verkar som en brygga mellan forskning och politik genom att erbjuda resultat, rekommendationer, nordiska jämförelser, kartor och statistik.
Institutet startades av Nordiska Ministerrådet 1997 och är del av det nordiska samarbetet för en integrerad och hållbar region – miljömässigt, socialt och ekonomiskt.
Kontoret på vackra Skeppsholmen ligger i centrala Stockholm. Här erbjuds en dynamisk arbetsplats för ett femtiotal kollegor av varierande bakgrund och med 15 olika nationaliteter.
På Nordregio är engelska vårt arbetsspråk och det är ett krav att du kan kommunicera både skriftligt och muntligt på engelska. Om du därtill kan kommunicera på ett skandinaviskt språk är det meriterande.

Anställningsvillkor: Studentmedarbetaravtal – Positionen omfattar 10–15 timmar per vecka från kontoret, som kan fördelas flexibelt så att det passar ihop med studierna.

Du kommer att bli en del av kommunikationsavdelningen där teamet består av 6 medarbetare från flera nordiska länder, med bakgrund inom journalistik, marknadsföring, retorik och regional utveckling.

Ansökningstid
Sista datum för ansökan är den 20 juni 2024. Vi önskar att du startar senast den 1 september 2024.

Kontakt
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Kommunikationsschef Annika Östman på e-mail: [email protected]. Telefon: +46707205819

Print:

Share: